NROFs premie 2024

I samarbeid med Norges Reservistforbund (NROF) har Heimevernets Våpenskole (HVVS) nylig opprettet en spesiell anerkjennelse for én eller flere reservister som utmerker seg på ett av HVVS’ kurs eller aktiviteter, til beste for Forsvaret og/eller den enkelte kursdeltaker. Denne anerkjennelsen har fått navnet NROFs premie, og den ble for første gang høytidelig tildelt på Lutvann 11. oktober 2024, i forbindelse med sjefsskifteseremonien til Innsatsstyrke Derby i HV-02.

NROFs premie ble i 2024 tildelt tre soldater fra Innsatsstyrke Derby for deres oppofrende engasjement i våpenskolens faggruppe UAS (Unmanned Aerial Systems). Deres arbeid har flyttet både Heimevernet og Forsvaret et stort skritt fremover i utviklingen og bruken av UAS. Dette har de oppnådd gjennom ekstraordinært engasjement som reservister, i balanse med sitt sivile liv og yrkeskarriere.

Det faggruppe UAS har oppnådd på kort tid, er intet mindre enn imponerende, og et tydelig eksempel på den kraften som ligger i reservistene i det norske Forsvaret.

NROF og HVVS gratulerer!