Infanterimerket

NROF avd. Nedenes ønsker å utvide aktivitetstilbudet til våre medlemmer, og vil starte opp med feltsportarrangementer. I første omgang vil vi teste interessen ved å arrangere et infanteriløp for Infanterimerket. Vi håper dette blir godt mottatt og oppfordrer våre medlemmer til å delta, slik at vi kan få en bekreftelse på om feltsport er et ønsket tilbud blant våre medlemmer.

Informasjon er også lagt ut på NROF avd. Nedenes sin FB side: (2) NROF avd.Nedenes | Facebook

Sted/tid for arrangement:

Granestua i Arendal, lørdag 21.09.2024. (Bjornesveien, 4849 Arendal)

Oppmøte/registrering kl. 10.00, løpet starter kl. 11.00

 

Infanterimerket, utdrag av beskrivelse av prøven:

Prøven til infanterimerket gjennomføres dels i merket løype, dels som orientering. Orientering skal være enkel og følge tydelige ledelinjer. Lengde 8 – 12 km.

Det skal være innlagt 4 infanteriprøver:

– Melding

– Måloppdagelse

– Avstandsbedømmelse

– Skyting eller håndgranatkasting

Det skal benyttes reglementert militært antrekk, men fritt valg av skotøy. Annet antrekk med lang bukse (eks turantrekk) kan benyttes dersom deltaker ikke innehar reglementert militært antrekk.

Deltakere løper med sitt personlige våpen (ikke pistol). > for de av deltakerne som ikke har tilgang på personlig våpen vil vi godkjenne ryggsekk med min. 3,5 kg.

 

Årets løype:

Årets (vårt første) infanteriløp vil foregå i området/terrenget rundt Granestua. Løypa vil følge tydelige ledelinjer, og terrenget vil være greit fremkommelig. Dette er en løype som en vil kunne mestre selv om en er litt «rusten» på kart og kompass. Altså en fin mulighet til å trene opp gamle ferdigheter. Det blir ikke skyting, men årets løype vil inkludere håndgranatkasting.

Utstyr:

Deltaker må i tillegg ta med til eget bruk: skrivesaker (ta gjerne med en ekstra penn/blyant), kompass, vann/drikke (det er ikke vannposter i løypa).

Vi stiller med bålpanne og noen grillpølser. Utover dette må deltakerne ta med niste/kaffe/eget drikke.

Påmelding:

Påmelding sendes på mail til: NEDENES@NROF.NO eller via Rubic

Påmeldingsfrist: Innen fredag 06.09.2024

Påmelding skal inneholde:

– Navn

– Avdeling (eks.: NROF Nedenes)

– Fødselsdato

– Mobilnummer

 

Arrangementsansvarlig:

Kontaktperson: Frode Pedersen

Mobil: 97529641

Kontakt meg gjerne hvis dere har spørsmål ang. arrangementet. Ellers så oppfordrer jeg flest mulig til å melde seg på slik at vi kan få opparbeidet en tradisjon innen feltidrett her lokalt.

Med vennlig hilsen

For NROF avd. Nedenes

Frode Pedersen